4PLUS omarmt de toekomst

Feestelijke opening nieuw logistiek centrum

‘Leef de Toekomst’. Met die boodschap opende 4PLUS 5 oktober 2017 haar nieuwe logistiek centrum. Ruim 450 professionals uit de bouw beleefden hier een futuristische ‘experience’ met bekende sprekers uit de bouwsector.

4PLUS heeft een duidelijke toekomstvisie en heeft een urgente boodschap. Met de technologische veranderingen van deze tijd is de bouwwereld in een stroomversnelling beland. Aan de sector de uitdaging om sneller in te spelen op de nieuwe realiteit. 4PLUS, de bouwmaterialenhandel met 89 Nederlandse en 20 Duitse vestigingen, biedt hun daar handvatten voor. “‘Leef de toekomst’ is meer dan een kreet”, aldus John Kannekens, CEO van 4PLUS. “Dat laten we bouwprofessionals met deze experience ervaren.”

Bekende sprekers uit de bouwsector gaven elk een verfrissende visie op de toekomst van de bouwsector. Onder hen Claudia Reiner, vicevoorzitter UNETO-VNI, bijzonder hoogleraar eMarketing Cor Molenaar en Hennes de Ridder. Algehele strekking: “De bouw moet versnellen. De grote opgave is dat we meer moeten bouwen met minder mensen. Nieuwe technieken zijn noodzakelijk.” Geheel in het thema werden de ruim 450 bezoekers van de experience geattendeerd op de mogelijkheden van augmented reality, virtual reality, 3D-printen en drones in de bouw. Dit sluit aan bij de oproep van 4PLUS om de huidige technologische ontwikkelingen te omarmen.

Extra capaciteit

Het nieuwe logistiek centrum van 4PLUS is in stijl geopend door een robot. Met ruim 4.500 m2 aan nieuwbouw en een totale opslagcapaciteit van 17.800 palletplaatsen heeft de organisatie alle ruimte om verder te groeien. De nieuwbouw en de bestaande magazijnen zijn met elkaar verbonden via een vijftien meter brede corridor. Dagelijks bevoorraden minimaal 25 trailers de bij 4PLUS aangesloten ondernemers, verspreid over het hele land. Bestellingen voor 16.00 uur geplaatst, worden de volgende dag geleverd. Geelen Vastgoed & Bouw uit Neer realiseerde de nieuwbouw, de bouwbegeleiding was in handen van Bouwadvies Bouwmanagement Bremen uit Kerkrade.