Historie en organisatie

4PLUS is een coöperatie van zelfstandige handelaren in bouwmaterialen. Met meer dan 65 aangesloten ondernemers en bijna 90 vestigingen, verspreid over het hele land, behoort 4PLUS tot de top van de Nederlandse markt. Opererend als platform brengt 4PLUS schakels uit de bouwsector samen. Met de focus op construction materials, concepts en services ontwikkelt 4PLUS kansen voor 4PLUS-ondernemers.

4PLUS is opgericht in 1994 en heeft haar thuisbasis sinds 2006 in Born. Vanuit het hoofdkantoor zet een compact en slagvaardig team van 35 professionals zich dagelijks in. De bedrijfsvoering heeft een transparant, efficiënt en professioneel karakter.

4plus_over-4plus-krachtenbundeling

Grensoverschrijdende krachtenbundeling

Internationale samenwerkingen versterken de positie van 4PLUS. Het biedt 4PLUS schaalvoordelen en financiële voordelen. Maar de samenwerkingen leiden ook tot kennisvoordelen en dragen bij aan professionalisering en groei. Momenteel heeft 4PLUS partnerships met twee toonaangevende Duitse inkooporganisaties: BauVista voor bouwmaterialen en Holzland voor hout- en interieurmaterialen. Tevens kan 4PLUS rekenen op de ondersteuning van het Amerikaanse True Value. Een coöperatie, gevestigd in Chicago, met meer dan 4.000 retaillocaties in 58 landen.